A ninjákról szóló legendák szerint ninjutsuban nem alakult ki a harcosok kasztja. A falu védelmében egy emberként harcolt mindenki, beleértve a nőket, gyerekeket, öregeket is. Persze semmi értelme se lett volna, hogy ők szemtől-szembe vegyék fel a harcot, a páncélba öltözött szamuráj csapatokkal. A ninják ezért akkor és ott csaptak le ellenségükre, amikor az nem is számított rá. Legfőbb fegyverük a meglepetés volt. A női ninják (a kunoichik) a női praktikák teljes eszköztárát felhasználták a küzdelemben. A modern ninjutsu női önvédelme ezekre a fogásokra épül.

 wallpapersxl-kunolchi-kunoichi-i-159232-1280x800

 

A GYENGÉK ESÉLYE

A ninjutsu megtanít rá, hogyan fordítsd előnyödre a gyengeségeidet. A fegyverforgatásban járatos szamurájnak eszébe se jutott, hogy egy gyerek, öreg, rokkant vagy nő veszélyt jelenthet rá. A ninja az álcázás mestere. Ez nem csak azt jelenti, hogy képes észrevétlenül beleolvadni a környezetébe. Ugyanígy rejti a fegyverét és a szándékait is. Biztonságérzetbe ringatja az ellenfelet, eltereli a figyelmét és ekkor csap le rá.

FIGYELJ!

A sikeres önvédelem alapja a pontos helyzetfelmérés. A ninja, ha teheti, elkerüli a nyílt konfrontációt. A ninjutsu megtanítja, hogyan szúrjuk ki a lehetséges támadót, hogyan kell kihátrálni a veszélyes helyzetből mielőtt célponttá válhatnánk, felszívódni, elvegyülni a tömegben, beleolvadni a környezetünkbe.

kunoichi

 

A MEGELŐZÉS

Ne hagyd, hogy fogást találjanak rajtad. Tanulj meg nemet mondani úgy, hogy ne válts ki agressziót, de leállítsad a másikat. Ehhez határozottnak és higgadtnak kell lenned. Mivel a modern ninjutsuban elsősorban megelőzni, leszerelni elkerülni akarjuk a támadást, olyan konfliktuskezelési technikákat is gyakorlunk, amelyek a mindennapokban is hasznosak. Az életben viszonylag ritkán kell fizikai támadást hárítanunk. Az önvédelem túlmutat azon, hogy lepofozzuk a másikat. A mindennapos komfortérzetünk biztosítása legalább annyira hozzátartozik az önvédelemhez, mint az, hogy ha tettlegességre kerül sor, ne maradjunk alul.

ÉLES HELYZETBEN

Ha nem tudod elkerülni a harcot, adj bele mindent. Egyik tanítványunk nem lakott túl jó környéken. Tizenéves korában kezdtek felfigyelni rá a pasik. Hamar megtanulta, hogy békén hagyják, ha nem reagál a beszólásokra, de egyszer ez is kevésnek bizonyult. Utána eredtek, nyomták a szöveget, és amikor ez se hatott, megragadták hátulról a kabátját.

A lány nem gondolkodott: azonnal reagált. Nem állt ellen, hanem megindult a húzás irányába, és ezzel egyidejűleg lezavart egy kőkemény könyökütést – ahogy azt edzésen már több ezerszer megcsinálta. Amint érezte, hogy gyengül a fogás, rohanni kezdett az ellenkező irányba.

Nem valami sötét sikátorban próbált egérutat nyerni, hanem beszaladt a közeli élelmiszerboltba, az emberek közé, a tömegbe. Megállt a biztonsági őrök mellett, és felhívta a szüleit, akik érte jöttek és biztonságban hazavitték.

ayame-1600-1200

Amennyiben szeretnétek kipróbálni az edzéseinket, kattintsatok ide.

Ha pedig érdekel a téma, nézzétek meg a női önvédelemmel foglalkozó posztjainkat a Napi Mafláson.

http://napimaflas.blog.hu/2010/12/27/noi_onvedelem_1_a_legenda

http://napimaflas.blog.hu/2010/12/28/noi_onvedelem_2_ferfiszemmel

http://napimaflas.blog.hu/2010/12/29/noi_onvedelem_3_noi_szemmel

http://napimaflas.blog.hu/2010/12/30/noi_onvedelem_4_a_realis_eselyek